- Aussies

"No worries" is niet alleen een populaire uitdrukking, het is een leefformule. Verzameld rond de barbecue op het strand en in het cafe genieten de Australiers van al het goede dat het leven te bieden heeft. Australiers zijn gastvrij, relaxed en trots op hun land en afkomst.
De enige echte Australiers: de aboriginals Door het klimaat is het logisch dat de Australische levensstijl erg op het buitenleven gericht is. Buitensporten zoals cricket, football en zeilen zijn er zeer populair. De zeilrace Sydney-Hobart is bijvoorbeeld wereldberoemd. Bekende Australische sporthelden zijn onder andere Greg Norman (golf), Ian Thorpe (zwemmen) en Mark Webber (Formule 1).

De totale bevolking bedraagt zo'n 20 miljoen mensen. Ongeveer 70% van de bevolking woont in de grote steden die, met uitzondering van Cranberra, allemaal in de kuststrook liggen.
Ruim driekwart van de bevolking is ook echt in Australië geboren. Ongeveer 1,5% bestaat uit Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners.
Zoals gezegd woont het grootste deel van de mensen in de stad, voor een groot deel in een eigen huis. De steden zijn zeer uitgestrekt omdat veel mensen in de buitenwijken een vrijstaand huis met tuin bezitten. Het centrum bestaat vaak uit grote wolkenkrabbers.
In de Outback hebbe mensen vaak zeer veel land tot hun beschikking wat een geheel andere levenswijze met zich meebrengt. Voor boeren is dit een moeilijk bestaan omdat het gevecht tegen de droogte een centrale rol inneemt: de dieren moeten zodoende bijgevoed worden, wat een hoop extra kosten met zich meebrengt. Het leven op de stations is een stuk ruiger en eenzamer dan in de grote steden. Er is maar weinig vertier, een enkele rodeo en landbouwshow daargelaten en de mensen maken lange dagen.