Deze site heb ik opgezet voorafgaand aan mijn 'Down Under' avontuur die begon in december 2002. Ik ben tot augustus 2003 in Australie gebleven en het was echt een supertrip!

Sindsdien ben ik verslaafd aan het reizen zou je kunnen zeggen. Op deze site probeer ik van de meeste reizen een verslag bij te houden.
Het Internet en e-mail bieden tegenwoordig immers de perfecte mogelijkheid om vanaf de andere kant van de aardbol contact te houden met het thuisfront. Op deze site zal ik geinteresseerden op de hoogte houden van mijn reisavonturen aan de hand van reisverslagen en foto's.
Verder kunnen mensen die in de toekomst ook zo'n reis gaan ondernemen gebruik maken van tips en adviezen die op deze site staan beschreven.

Terug naar Australië in 2006!!

De vliegtickets zijn inmiddels geboekt. Rianne (mijn vriendin) en ik gaan vanaf 19 september op reis naar Australië en verder nog naar Cambodja, Thailand, Singapore en Maleisië (incl. Borneo).
Gelukkig kon ik lang vrij krijgen van mijn werk en daardoor gaan we in totaal 3 maanden weg. We willen tijdens deze reis onder andere per auto de westkust van Australië verkennen, Melbourne en Sydney aandoen, de jungles van Borneo doorkruisen op zoek naar wildlife, duiken rondom het fameuze Sipidan eiland en op avontuur in Cambodja. Ik kijk hier echt enorm naar uit want het verlangen terug naar kangeroeland is toch wel echt enorm groot geworden. En dan nog samen met Rianne te gaan maakt het echt perfect... Ik kan niet wachten!
Ga nu naar het verslag van deze reis.

2005... Geen grote reis helaas

Ik ben mijn belofte aan mezelf niet helemaal nagekomen. Was van plan elk jaar een reis naar een land buiten Europa te maken maar . Een week wintersport in Flaine, een week Barcelona en de Costa Brava en een weekendje Parijs waren echter ook super! Maar volgend jaar gaat de backpack weer uit de kast!

Thailand 2004

Iets meer dan een jaar na de Australie trip was het de hoogste tijd voor een tweede verre reis.
Ga nu naar het verslag van deze reis door Thailand.

Australië 2002-2003

Je bent net afgestudeerd, vrij, nog zonder vaste baan en op de arbeidsmarkt is het momenteel niet echt feest... Dan is het tijd om wat van de wereld te gaan zien!

Australië is daarvoor het ideale land. Het is er relatief veilig en makkelijk om te reizen. Nederland heeft bovendien een speciaal samenwerkingsverband met Australië waardoor het voor personen onder de 30 jaar mogelijk is om een zogeheten Workers visum te bemachtigen. Daarmee mag je gedurende 1 jaar werken en reizen door Australië.
Het belangrijkste motief om naar Australië te reizen is echter de prachtige natuur die het land rijk is. De landschappen zijn zeer veelzijdig: van tropisch regenwoud tot droge woestijn, van met sneeuw bedekte bergen tot sneeuwwitte palmenstranden.
Verder is er het prachtige ruim 2900km lange Great Barrier Reef. Het paradijs voor liefhebbers van duiken en snorkelen (zoals ikzelf).
Ga nu naar het verslag van deze reis door Australie, Nieuw Zeeland en Bali.