- Organisatie

Bij het voorbereiden van je reis kun je ervoor kiezen alles geheel zelf te regelen of de voorbereiding deels uit handen te geven door te reizen met een van de speciale backpackersorganisaties.
De bekendste en grootste 4 organisaties voor reizen naar Australie zijn: Veel zaken kun je makkelijk zelf. Bijvoorbeeld de hulp die je ontvangt bij het aanvragen van het visum biedt deze website al in dezelfde mate. Je ontvangt van de organisatie namelijk ook enkel het aanvraagformulier (hier te downloaden) waarna je toch echt zelf naar de Australische ambassade moet gaan.
Andere diensten zoals hulp bij het aanvragen van een Australische bankrekening en een sofinummer zijn ook niet echt noodzakelijk.

Het grote voordeel van de reisorganisaties is echter dat je de eerste paar nachten al een slaapplaats hebt. Na een lange vliegreis is het erg vervelend als je nog moet zoeken naar een slaapplaats met het risico dat veel plaatsen al vol zitten.
Ook reis je gelijk samen met andere Nederlandse backpackers mee. Op de eerste dag worden er dan ook wat gezamelijke activiteiten georganiseerd.
Verder biedt een reisorganisatie hulp bij het vinden van werk en problemen/calamiteiten die zich onverhoopt voordoen.

Ik wilde in eerste instantie zelf alles regelen maar kwam erachter dat vooral het verschil in de prijs die je betaalt voor een individueel ticket en een ticket via een backpackersorganisatie niet zo groot is.
De keuze voor een organisatie is er een die je zelf moet maken, mijn voorkeur gaat uit naar Tunafish omdat ik tot nu toe allen maar goede verhalen heb gehoord over deze organisatie en ze professioneel en eerlijk overkomen.

TIP: Je kunt je goed orienteren en laten informeren op de maandelijkse informatiemiddagen die Australian Backpackers organiseert in de buurt van Schiphol. Deze zijn gratis te bezoeken. Er worden daar onder een diashow en een videofilm met informatie en sfeerimpressies vertoont. Verder zijn er oud deelnemers aanwezig waarop je je vragen kunt afvuren. Zeker een aanrader!
Ook de andere organisatie organiseren een dergelijke bijeenkomst, maar omdat ik deze nog niet heb bezocht kan ik daar weinig over vertellen.