- Nationale Parken

Een van de beste kanten van Australie is de geweldige en vooral veelzijdige natuur. Australie heeft dan ook veel gebieden die tot Nationaal Park zijn uitgeroepen. Het zou ondoenlijk zijn om al deze parken hier te behandelen, het zijn er namelijk meer dan 500!
Hieronder zullen enkele van de bekendste en mooiste Nationale Parken worden toegelicht.
Snowy Mountains Blue Mountains Dorrigo National Park Mungo National Park Fraser Island Carnarvon National Park Uluru National Park Great Barrier Reef Marine Park Whitsunday Islands Daintree National Park Lawn Hill National Park Kakadu National Park Shark Bay National Park
Het bezoeken van Nationale Parken is natuurlijk geweldig. Maar zorg ervoor dat je de natuur absoluut op geen enkele wijze beschadigd. Het toerisme vormt een grote belasting voor de natuur, neem in ieder geval de volgende regels in acht: Veel van de natuurschade wordt niet eens bewust veroorzaakt maar is simpelweg het gevolg van onwetendheid. Het gebruik van open vuur (en sigaretten!) is al helemaal uit den boze in een Australisch Nationaal Park. Bosbranden verwoesten namelijk ieder jaar vele duizenden hectares natuurschoon.