- Route

Het is erg moeilijk en bovendien meestal zinloos om vooraf al je route tot in detail te plannen. De uiteindelijke reis hangt vaak af van hoe plaatsen bevallen en toevallige ontmoetingen en ontdekkingen. Dat geeft ook juist charme aan de reis.
Het is echter wel aan te raden om vooraf een grondige inventarisatie te maken van de zaken die je wilt zien en doen. Vervolgens kun je dan een globale route uiteenzetten. Het is namelijk zo dat niet iedere plaats of activiteit op ieder moment van het jaar geschikt is. Bijvoorbeeld de tropische kust aan het Great Barrier reef heeft in de Australische zomer een regenseizoen. Het is er dan onaangenaam nat en warm. Bovendien zijn alle stranden langs de kust verboden zwemgebied omdat de kustwateren bevolkt worden door dodelijke kwallen (de gevreesde 'box jellyfish'). Wel iets om rekening mee te houden dus.

Mijn plan is om eerst via een stop-over in Hong Kong naar Sydney te vliegen. Daar wil ik dan de eerste maand blijven en vandaaruit tochten naar omgelegen bezienswaardigheden en natuurgebieden te ondernemen. Zodoende kunnnen Kerst en Oudjaar in de grote stad worden gevierd. Daarna is het tijd voor de rest van Australië. Vanwege de eerder beschreven kwallen bij het Great Barrier Reef wil ik dit deel in de laatste maand(en) van de reis bezoeken.

Het plan is om 6 tot 9 maanden weg te blijven. De exacte reisduur hangt af van hoe ik het uithoud aan de andere kant van de wereld en hoe lang het duurt om alles te zien en te doen wat ik van plan ben. Zoals:

Op de terugweg zullen we vliegen via Bali. Op Bali gaan we dan nog even vakantie vieren alvorens (via Hong Kong) terug te keren naar Amsterdam.