- Vliegticket

De keuze aan maatschappijen en vliegroutes voor de reis naar en van Australie is enorm. Quantas, Cathay Pacific, China Airlines, Japan Airlines, United Airlines, Singapore Airlines, KLM zijn slechts enkele van de vliegmaatschappijen die op Sydney aanvliegen.
Sydney is echter lang niet de enige stad om naartoe te vliegen. Er zijn ook tal van lijnen van en naar o.a. Darwin, Brisbane, Cairns, Melbourne en Perth. Van Amsterdam naar Sydney is een grote afstand, je reist immers de halve wereld rond. Het is een reis van ongeveer 23 uur. Deze reis kan zeer vermoeiend zijn en vanwege het grote tijdsverschil een behoorlijke jetlag opleveren waarvan je nog dagen last hebt.

Om de reis aangenamer te maken wordt er vaak voor gekozen om een stop-over te maken in het verre oosten. Zodoende splits je de reis in tweeen en heb je tijd om uit te rusten en gedeeltelijk aan te passen aan het tijdsverschil. Bovendien is dit een unieke kans om te proeven van een totaal andere cultuur.
Als je van Amsterdam naar Sydney reist val je van de ene Westerse in de andere Westerse cultuur. In het verre oosten heb je pas echt het gevoel dat je duizenden kilometers van huis bent. Veel mensen zouden niet zo snel een gehele vakantie naar een Aziatisch land ondernemen, een stop-over is dan de ultieme mogelijkheid om toch even de Oosterse wereld te beleven, een unieke ervaring! Logische haltes in het verre oosten zijn Bangkok (Thailand), Hong-Kong (China), Denpasar (Bali), Seoel (Zuid Korea) of Singapore. Gezien de grote afstand maakt het voor de reisduur niet gigantisch veel verschil welke stad je kiest voor een stop-over. De keuze zal meer gebaseerd zijn op persoonlijke interesse en vliegtarieven.

Het is, zij het minder gebruikelijk, ook mogelijk om via de VS aan te vliegen. Dan behoren stop-overs in bijvoorbeeld Los Angeles en New York tot de mogelijkheden. Ook een round-the-world ticket is het overwegen waard. Zodoende kun je op de heenreis via de ene kant en op de terugreis via de andere kant reizen.

Op het Internet zijn tegenwoordig tal van sites te vinden met de goedkoopste vliegtarieven zodat je nooit te veel hoeft te betalen. Hieronder staat een handig lijstje met sites waar je de allergoedkoopste vliegtarieven kunt achterhalen en je ticket kunt bestellen:

Let er wel op dat je een jaarticket aanschaft als je lang wilt blijven. Het is ook handig als je je vertrekdatum en luchthaven van vertrek minstens 1 maal kostenloos mag wijzigen. Overleg vooraf goed met je reisbureau en vliegmaatschappij.