- Visum

Als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent, geen crimineel verleden bezit en gezond bent is het krijgen van een visum een fluitje van een cent. Theoretisch kan het wel zo zijn dat het jaarlijkse maximale aantal uit te geven visa wordt bereikt en er vervolgens geen visa meer worden vergegeven. De telling begint en eindigd ieder jaar in Augustus dus zorg gewoon dat je ruim voor Augustus je visum binnen hebt.
Ben je ouder dan 30 jaar dan is het aanmerkelijk moeilijker om een langdurig visum te bemachtigen!

Als je als jongere wilt werken en reizen in Australië moet je het zogeheten Workers visum aanvragen.
Nederland heeft een speciaal samenwerkingsverband met Australie waardoor het voor Nederlandse jongeren mogelijk is om een jaar naast reizen ook te werken in Australie. In principe mag je overal werken alleen er is wel de restrictie dat je niet langer dan 3 maanden bij dezelfde werkgever mag blijven werken.
Na uitgifte van het Workers visum is deze een jaar geldig en je verblijfsduur van een jaar gaat in nadat je het land bent binnengekomen. Dus stel dat je het visum in december 2000 hebt gekregen dan kun je in november 2001 nog vertrekken en een jaar Down Under verblijven.

Het visum moet je persoonlijk afhalen bij de Australische ambassade. De leges bedragen ongeveer 110 Euro. Je moet het visum 's-ochtends vroeg tussen 8:45u en 10:00u aanvragen. Als deze wordt toegewezen kun je je paspoort dezelfde dag tussen 10:45u en 11:00u ophalen met visumstempel erin.

Download hier het aanvraagformulier voor het Workers visum

Australische Ambassade
Carnegielaan 4
2517 KH Den Haag
Tel: 070-310 82 00
http://www.australian-embassy.nl