- Wie ben ik?

Mijn naam is Peter Lamers, ik ben 23 jaar oud en woonachtig in Hilversum. In augustus 2002 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de studie Hogere Informatica. Mijn hobbies zijn karten, voetballen en tafeltennissen.

Ik heb altijd al de ambitie gehad om eens voor langere tijd naar een ander (vooral warmer) land te reizen. Amerika, Australië en het Caribisch gebied trekken mij het meest. Ik heb even geprobeerd om tijdens mijn schoolperiode een buitenlandse stage te ondernemen maar dit is niet bepaald gelukt.
Toen na mijn eindstage bij Deloitte & Touche bleek dat ik daar geen vaste baan tegemoet kon zien en het verder op de IT-markt ook niet echt feest was ben ik gaan nadenken. Ik heb toen eerst nog een andere aloude jongensdroom nagestreefd en gesolliciteerd bij de Luchtmacht voor de functie jachtvlieger. Vanwege de uitermate hoge selectie-eisen had ik echter niet veel hoop op een goede afloop en ging ik onbezorgd en zonder hoge verwachtingen de selectieprocedure in.
De selecties gingen echter veel beter dan verwacht en ik kwam zowaar na een serie van testen als enige van mijn lichting in de volgende ronde terecht. Toen was het sprookje echter al snel weer over omdat ik net niet voldoende scoorde op een luistertest. Eeuwig zonde want na deze test stond het vliegen zelf op het programma, eerst in de simulator en daarna in een sportvliegtuig.
Echter volgend jaar heb ik een herkansing want alle goede testresultaten blijven 2 jaar geldig en slechte testresultaten slechts 1 jaar. Na het Down Under avontuur dus nog maar eens proberen...

Toen ben ik eens flink gaan wikken en wegen en na het horen van enkele enthousiaste verhalen over Australië wist ik zeker wat ik eigenlijk al een tijdlang wist: ik ga naar Australië!
Ik ben nu vrij en ongebonden dus als ik het nu niet doe weet ik zeker dat ik het ook nooit zal doen. Voordat je het weet heb je een gezin met kinderen en een vaste baan. Op zich hartstikke leuk maar je kunt er dan niet zomaar voor lange tijd tussenuit.
Vandaar dat het nu de tijd is om eens wat van de wereld te zien!