- Juli 2003

December Januari Februari Maart April Mei Juni Juni Augustus

1 JULI

Vorige week zaterdag was dus de laatste dag in Cairns (snik...). Geen idee meer wat ik overdag heb gedaan maar 's-avonds was er een rugbywedstrijd (Australie-Engeland) waar hier nogal veel om te doen is. Ben met Liz, Claire en Sophie naar PJ's, een Ierse pub, gegaan om de wedstrijd te bekijken. Eerst nog ff gegeten in het restaurant naast ons hostel. Ik ben een paar dagen terug maar van hostel veranderd omdat de meiden hier ook zitten en in m'n vorige hostel hadden ze de achtelijke gewoonte om steevast om 9:00u 's-ochtens iedereen die uit wilde checken er via de luidsprekers aan te herinneren om dat voor 10:00u te doen - fijn als je net in je bed bent gekropen...
Afijn, rugby vindt ik eigenlijk geen moer aan (I'm just in it for the beer & the women (-: ) dus het kwam goed uit dat ik ook met Emma en Alinka in PJ's had afgesproken, hen interesseerde het ook niets dus met die 2 naar een andere bar gegaan waar het wat rustiger was en je fatsoenlijk kon praten.
Toen de wedstrijd afgelopen was de anderen weer in de Sportsbar ontmoet. Nu was ik dus uit met 6 dames en met al die vrouwelijke aandacht voelde ik me wel het mannetje moet ik zeggen (-:. Minder was dat er die dag een fregat van de Amerikaanse marine een tussenstop maakte in Cairns op de weg terug uit Irak. Daardoor zaten de clubs vol met (vooral zwarte) Amerikanen. Dit veroorzaakte nogal wat vechtpartijen (was hun eerste stop na het verlaten van Irak dus ze waren nogal uitgelaten). Die meiden werden dus constant lastig gevallen met de meest vage opmerkingen en voorstellen.

De volgende ochtend stapte ik weer zeer slaperig op de OZ Experience bus. Het ritje ging door een prachtige omgeving maar ik kon m'n ogen niet openhouden. Na 20 km stapte ik als enige uit in een klein plaatsje genaamd Kuranda. Hier zou ik 2 dagen blijven om de populaire Kuranda markets en Barron Falls National Park te bezoeken.
Ingecheckt in het hostel en even op bed gaan liggen..... 7 uur later waker geworden en 't was inmiddels al donker. Te laat om iets te ondernemen en dus maar eten gehaald en verder t.v. gekeken (exciting day eh...).
Volgende dag vroeg op om de lange wandeling naar Barron Falls N.P. te ondernemen. Dit park bestaat uit een grote woeste waterval (in Cairns mooie foto's hiervan gezien) en een gorge, dit alles temidden van de Wet Tropics. Na uren lopen eindelijk bij de waterval aangekomen en wat denk je ... helemaal f**king uitgedroogd )-:, alleen een ministraaltje druppelde naar beneden.
Al met al vond ik het in Kuranda niet zo geweldig, zat helemaal in m'n eentje in een of ander vaag verlaten hostel en verlangde erg terug naar Cairns.

Volgende dag op de bus naar Mission Beach gestapt. Helaas regende het ineens de hele dag maar de route was wel mooi. In Mission verbleef de hele bus in een voor backpacker-begrippen prachtig resort. Met 3 aardige gasten (een Colombiaan en 2 Engelsen) wat gaan poolen en daarna van het 'unlimited' buffet genoten. Dit was echt de beste maaltijd ooit: er waren 82 gerechten om uit te kiezen en dan waren er nog alle toetjes!
De regenwouden rondom Mission Beach zijn het habitat voor de zeer zeldzame cassowaries. Ben de volgende dag op zoek gegaan naar deze grote vogels maar helaas geeneen gevonden. Op de wegen hier staan tal van borden van enkele vierkante meters groot die waarschuwen voor overstekende cassowaries want die beesten staan helaas echt op 't randje van uitsterven.
Na 2 dagen Mission Beach doorgereisd naar Townsville, inmiddels was het gelukkig weer stralend weer (28 graden). 's-Avonds naar een gratis BBQ in 't hostel gegaan en daarna naar de bios om de film 'Bruce Almighty' te kijken (erg geestig overigens)
De dag daarop op de ferry gestapt naar het prachtige Magnetic Island, een beeldschoon eiland just of Townsville vol met wildlife. Hier 3 mooie dagen doorgebracht en gaan snorkelen op het rif in Nelly Bay, een wandeling gedaan (Forts track) bekend om de vele koala's (2 gezien) en op een gehuurde mountainbike het eiland rondgetourd.
In Townsville had ik een reefcruise geboekt. Ik wilde nog 1 keer het Great Barrier Reef duiken om het af te leren. Hier dinsdag mee vertrokken vanuit Magnetic Island. Na een uurtje kwamen we aan op het John Brewer Reef. Hier 2 keer gaan duiken, wederom erg mooi al moet ik zeggen dat het rif hier wat meer beschadigd was dan de riffen waar ik eerder heb gedoken. Wel heel veel soorten vissen hier en vooral tijdens het snorkelen enkele speciale soorten gezien.
Ze hadden een speciaal gebied uitgezet waar je mocht snorkelen maar daarbuiten was het rif veel mooier en waren er veel meer dieren. Ik doe dus net of ik debiel ben en ga gewoon ver daarbuiten snorkelen. Daar zag ik een grote green turtle en zwom ik tussen 5 grote parrotfish van ruim een meter lang. Het was uit met de pret toen ze me met een speedboat kwamen ophalen.
Op de terugweg vanuit de boot nog een grote groep dolfijnen gezien.
Morgen gaat de reis naar Arlie Beach om daar te gaan zeilen temidden van de Whitsundays Islands.

Heb een flink aantal foto's online gezet in het Juni album (o.a. onderwaterfoto's)
Log in met username "peterdownunder" en password "fotos".

18 JULI

Zo, hierbij (eindelijk) weer een nieuw verslag. Afgelopen tijd erg veel gedaan en gezien, daarom weinig tijd/zin om verslag te updaten. Voorlopig plaats ik alle nieuwe verslagen in de maand juni want anders moet ik de site ombouwen (heb betere dingen te doen).
Na Townsville ging de reis naar Arlie Beach, dit is de "gateway" naar de Whitsunday Islands, een idylische eilandengroep op het Great Barrier Reef. Toen ik in Airlie aankwam kende ik helemaal niemand daar maar ik had weer mazzel: ingecheckt in hostel en kom terecht in een kamer met 4 Engelse meiden. Die vroegen of ik die avond met hun uit wilde gaan. Het werd nog leuker want in de tent waar we naartoe gingen was die avond een miss wet t-shirt competition (best geinig).
Volgende dag heb ik een 3 daagse Whitsunday zeilcruise geboekt in een pakket samen met een 3 daagse Fraser Island safari. Toen ik 's-avonds uit eten was met die Engelsen kwam ik nog Maurits tegen, een Nederlander die op een steenworp afstand van mijn huis woont en waar Diederik en ik in Nieuw Zeeland een tijdje mee optrokken. Hij zit inmiddels weer in Nederland (see ya in a month, Mau).
De volgende dag vertrok de zeilcruise. Ik zeilde op de boot genaamd "Krackerjack", een grote zeilboot waar nog 21 andere backpackers op meegingen. We hadden een erg interessante schipper: een compleet gestoorde langharige ouwe gast die constant straalbezopen was. Dit was echt te debiel voor woorden, de eerste nacht werd ik wakker om 4 uur en toen hoorde ik hem (nog steeds) meebleren met z'n muziek die hij al de hele nacht keihard aan had staan.
Volgende dag kregen we z'n hele levensverhaal te horen: huis en auto aan vrouw verloren, diepe schulden aan diverse creditcardmaatschappijen, etc., etc.
Het weer was wat ruig tijdens die 3 dagen, vooral op de laatste dag ging de boot flink tekeer en moest onze vriend de skipper veel moeite doen om de boot overeind te houden. Op zich zijn we niet bij veel eilanden aan wal gegaan. Op dag 2 zijn we naar het beroemde Whitehaven beach op Whitsunday Island gegaan (met zand zo wit als sneeuw). Verder was er een duik inbegrepen bij de trip (-: Dit werd een hele mooie duik, veel koraalsoorten gezien en tevens een lionfish (zeer giftig). We doken langs een onderzeese wand waarlangs tal van koraalriffen bevinden. Ook nog gesnorkeld op de laatste dag.
Na trip uit eten gegaan bij Reefo's en het geheel afgesloten met een avondje stappen in Arlie. De maandag erop was een rustig dagje om wat bij te komen en op dinsdag ben ik vertrokken naar Dingo (terug naar de Outback). Daar verbleef de gehele bus op een cattle station ten grootte van Belgie. Bij aankomst een rondleiding over een deel van het terrein gekregen achterin in een truck voor veetransport. Verder geoefend met whip cracking en boomerang gooien. 's-Avonds werd er een maaltijd verzorgd en daarna was het tijd voor een kampvuur, bier en ... linedancing. Er was ook een OZ Experience bus die richting het noorden reisde, tegen deze bus deden we een touwtrekwedstrijd die we helaas verloren. Als straf moesten we allemaal in een rijtje staan en "moonen" S-:
Volgende dag doorgereist naar Bargera, overdag nog naar de (gratis!) zoo in Rockhampton gegaan. In Bargera verbleef de hele bus in een luxe resort. Je deelde een villa met bad, tv en patio met 5 anderen. Overige fasciliteiten waren een sauna en zwembad, niet verkeerd voor $20 per nacht.

Bargera was slechts een stopover op weg naar Hervey Bay, vandaaruit ben ik vertrokken naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Hier begon de driedaagse safari met een 4X4 wagen (incl. campingspullen). Je werd ingedeeld in een groep met 7 anderen. 3 kende ik al van de OZ bus maar helaas kwamen we in een groep met 4 vreselijke Ieren. Je kon geen normaal gesprek met ze voeren en ze waren zo dom als het achterste van een konijn. Verder hadden ze geen manieren en die 3 wijven waren de meest oncharmante schepsels die ik in tijden gezien heb.
Anyways, de trip was op zich wel ok, eiland is mooi maar zeker niet adembenemend (misschien dat ik inmiddels wat verwend ben). De eerste dag zijn we direkt naar de top gereden naar Indian Head. Onderweg gestopt bij Rainbow Gorge en een scheepswrak langs de kust.
Indian Head is de enige plek op het eiland waar je na 9:00u nog geluid mag maken dus hier verzamelen alle backpackers zich. Die avond begon het helaas keihard te regenen, waardoor het een vreselijke avond werd: alles nat en vol zand )-:.
Volgende dag weer stralend weer, ik was vroeg opgestaan om zonsopgang op Indian Head te bekijken, hier ook de migrerende walvissen gezien (in feite zie je alleen een deel van de rug en het water dat ze omhoog spuiten). Verder kwam er nog een grote groep dolfijnen langs de rotsen zwemmen, ze sprongen omhoog voor de opkomende zon wat een erg mooi plaatje opleverde.
De volgende dag was het mijn beurt om te rijden. Best gaaf in zo'n 4X4 rondcrossen over erg ruige onverharde wegen, al moest ik me wat inhouden omdat er nog 6 personen achterin zitten. Die dag naar Lake McKenzie gereden en daar overnacht. 's-Avonds maakten we wat teveel lawaai waardoor de ranger kwam vertellen dat we allemaal een boete van $50 kregen. De volgende ochtend kwam hij echter niet het geld innen en zijn we gewoon vertrokken (-:.

Na Fraser Island ben ik doorgereisd naar Mooloolaba, hier 2 nachten gebleven om Steve Irwin's Australia Zoo te bezoeken. Het was schoolvakantie en we waren verteld dat de crocodile hunter dan zelf probeert de croc shows uit te voeren. Het leek me erg gaaf om die gast eens in levende lijve te zien. De 2 dagen ervoor was ie zelf op komen dagen maar helaas kwam ie de dag dat ik er was niet. Er waren nogal veel croc rescues momenteel en hij wordt dan ineens opgeroepen om te assisteren.
Ik moet nu snel ervandoor, ik zit momenteel in Surfers Paradise en zal binnenkort wel weer een nieuw verslag met fotos plaatsen.

20 JULI

Da's snel he? Zal nu het vorige verslag afmaken: Na Mooloolaba ben ik een paar dagen in Brisbane gebleven. Brisbane is de 2 na grootste stad in OZ en het was leuk om na al die kleine steden en gehuchten weer in een metropool te zijn. In Brisbane gaan shoppen, naar het museum gegaan en in de zon gelegen. Het is hier officieel nu winter maar ik heb nog steeds stralend warm weer: strak blauwe hemel met brandende zon (gewoon korte broekenweer!).
Woensdag liep ik met een Noors/Vietnamese gast die ik van de OZ bus ken door de Botanical Gardens toen we ergens luide muziek hoorden. We besloten ff te gaan checken wat er gaande was, we kwamen uiteindelijk op de campus uit van de Brisbane university. Daar zag ik 2 meisjes lopen met een shirt met de Noorse vlag erop dus toen zei ik hardop "Look, there are your Norwegian friends!". Zo raakten we met hen aan de praat. Ze vroegen of wij interesse hadden om mee te gaan met de "Scandinavian Pub Crawl", een kroegentocht van de Zweedse en Noorse studentenverenigingen. Mijn gedachten gingen als volgt: "Scandinavische kroegentocht -> veel Zweedse studentes... Hell yeah, count me in baby!!!".
Wij dus 's-avonds als genodigde (je moest eigenlijk lid zijn) mee met al die scandinaviers. Werd een superavond, ruim 200 mensen kwamen opdagen en je kreeg in diverse clubs gratis drankjes en er werden tal van maffe spelletjes georganiseerd.
De dag erop 's-middags vertrokken naar Surfers Paradise aan de Gold Coast, dit deel van Australie wordt ook wel Miami Down Under genoemd. Surfers Paradise is een zeer touristische concentratie hoge hotelgebouwen met gigantische shopping centres. Zoals de naam al zegt is dit een mekka voor surfers, het strand is lang en breed en de golven zijn hoog. Je vindt hier zo ongeveer alle entertainment die je maar kan bedenken. Ik kom hier vooral voor de themaparken die hier te vinden zijn: Seaworld, Warner Bros Movie World, Dreamworld en Wet 'n Wild.
Ik denk dat ik er in totaal 2 ga bezoeken. Op de 2e dag in Surfers ben ik naar Warner Bros Movie World gegaan. Erg leuk park, entree is wat hoog maar de shows en attrakties zijn gaaf. Vooral de Police Academy Stunt show was geweldig. In het begin vragen ze 4 mensen uit het publiek om mee te helpen. Een van die zogenaamde vrijwilligers wordt tijdens de show "per ongeluk" 100 meter de lucht in gecatapuleerd na een explosie. In feite is dit een pop met dezelfde kleren aan maar het geeft een erg hilarisch effect.
's-Avonds werd er weer een clubcrawl georganiseerd door het hostel waar ik in verblijf en heb ik me weer laten overhalen om mee te gaan. Ik moet zeggen dat het nachtleven in Surfers het beste is dat ik tot nu toe gezien heb ik Australie.
Vandaag even een rustig dagje en ik denk dat ik morgen naar Dreamworld ga, een themapark vol met rollercoasters en andere waanzin.

28 JULI

Vorige week dus eerst naar Dreamworld gegaan, een erg gaaf themapark gecombineerd met een dierentuin. Ze hadden hier veel achtbanen maar de gaafste attractie was de "Giant Drop" waarin je zittend op een stoeltje vanaf 110 meter een vrije val van ruim 4 seconden maakt, deed me weer erg aan het bungyjumpen terugdenken. Ik heb deze dus meerdere keren gedaan.
Andere gave attractie was de snelste en hoogste achtbaan ter wereld! Door electromagneten wordt je afgeschoten naar 160 km/h, de baan zelf is niet zo spectaculair want je gaat alleen 1 keer omhoog en dan schiet je achterstevoren weer naar beneden. Hoogtepunt vond ik de tijgershow waarbij enkele grote tijgers hoog de lucht in springen voor een stuk vlees, in een boom klimmen, etc. Volgende dag was de laatste dag in Surfers, 's-avonds was er een 7ties party in Cocktails & Dreams (exact dezelfde setting als in de film Cocktail). Het hostel waar ik in verblijf is erg goed in het organiseren van activiteiten, je krijgt altijd gratis entree tot de clubs en enkele gratis drankjes. Soms ga ik dus alleen mee voor de gratis drankjes. Deze avond hadden ze allerlei maffe jaren 70 kleding uit de kast getrokken en werd het een grappige avond.
Volgende dag hadden ze een gratis tour beschikbaar langs de Gold Coast in een bus met open dak. Het geheel zou gefilmd worden en 's -avonds op t.v. komen. Balen dat ik niet mee kon want vandaag vertrok mijn bus naar Nimbin. Nimbin is het hippie centrum van Australie, de straten (Nimbin bestaat eigenlijk maar uit 1 straat) zijn vol met weirdos in de meest rare outfits. Constant wordt je lastiggevallen met de vraag of je weed wil kopen. Softdrugs worden hier gedoogd ondanks dat ze in Australie illegaal zijn.
Op de eerste dag in Nimbim zijn we 's-avonds naar een filmtheater in een oude boterfabriek gegaan voor dinner en de film "Whale Rider".
In Nimbin ben ik 2 dagen gebleven en toen doorgereisd naar Byron Bay, het laatste dorp in Australie voordat ik morgen naar Sydney vertrek. De busrit naar Sydney duurt zo'n 13 uur. Op zondag zal ik dan na 8 gave maanden (met pijn in het hart) Australie verlaten voor nog 2 weken Bali. De laatste loodjes...
Vandaag eerst nog ff surfen!